DRŽAVNO TEKMOVANJE: KAJ VEŠ O PROMETU

Jasna Plahuta je na šolskem državnem Tekmovanju Kaj veš o prometu dosegla naziv  Najboljša deklica v Sloveniji.  

Jasna Plahuta, učenka OŠ Frana Albrehta, je na državnem tekmovanju Kaj veš o prometu, ki je potekalo 28. 5. 2022 na Jesenicah, zasedla 9. mesto.  Bila je edina deklica na razglasitvenem odru desetih najboljših kolesarjev. Sodniki tekmovalce ocenjujejo pri izvajanju vožnje na prometnih površinah (vožnja po mestnih ulicah), na spretnostnem poligonu, kjer morajo prevoziti zahtevne ovire (znanje ravnotežja, zaviranja, krmiljenja) in še v znanju prometnih predpisov (reševanje prometnih testov). 

Razmere so bile zelo zahtevne, saj je ves čas tekmovanja deževalo in so bili tekmovalci povsem premočeni. Jasna, ki je spretnostni poligon na občinskem tekmovanju prevozila brez kazenskih točk, je prav tukaj zgubila boljšo uvrstitev. Potožila je, da ji v deževnih in vetrovnih razmerah niso zavore dobro prijele. Na državnem tekmovanju tekmovalci ne smejo voziti svojega kolesa (tako kot na občinskem), ampak imajo vsi enak model.  

Organizatorji Osnovne šole Toneta Čufarja so lepo poskrbeli za tekmovalce. Učenci so imeli tudi razvedrilni program z igrami, ko so čakali na izračun tekmovalnih dosežkov.