DIGDAKTIKA – ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA DVIG DIGITALNE KOMPETENTNOSTI 

V sredo, 30. 8. 2023, je v Cankarjevem domu potekala zaključna konferenca projekta Dvig digitalne kompetentnosti Digdaktika. V projektu je sodelovala tudi Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik. V dveh projektnih letih smo posneli in evalvirali stanje rabe tehnologije na šoli in ga z zapisom digitalne strategije poskušali še izboljšati. Udeležili smo se mnogih izobraževanj in svoje znanje delili tudi z drugimi sodelujočimi v projektu. Največ novo pridobljenega znanja pa lahko uporabimo v razredu z našimi učenci.

Zaključne konference se je udeležilo osem članov kolektiva OŠ Frana Albrehta.

Štirje pa smo prispevali tudi k vsebini konference. Tako smo v sklopu interaktivni plakati lahko prisluhnili učiteljici matematike Tjaši Gašpar s prispevkom o Interaktivnem koordinatnem sistemu; šolski računalničarki Sari Zalesnik in učitelju športa Andreju Kunčiču s prispevkom Mobilna računalniška učilnica; ter učiteljici nemščine Lidiji Vidmar s prispevkom Naj bo branje spet v veselje. Prispevki so bili dobro obiskani in so med publiko naleteli na izredno pozitiven odziv. 

Projekt in konferenca sta nas spodbudila, da smo na naših digitalnih kompetencah začeli delati bolj načrtovano. To bomo počeli tudi v prihodnje sami ali pa znotraj kakšnega novega projekta. 

Deli povezavo: