Vzpostavitev spletne učilnice XOOLTIME v eAsistent-u

Spoštovani starši!

Kot kaže bo pouk na daljavo trajal dlje, kot smo morda upali. Minilo je dva tedna pouka. Vsi smo se znašli v novi situaciji, v kateri smo se morali naučiti stvari, ki jih prej morda nismo delali, predvsem pa smo se morali privaditi na uporabo tehnologije in na to, da nimamo osebnega stika. Starši in učenci ste bili pred velikimi izzivi, pojavile so se vam tudi tehnične težave, ki smo jih, če smo zanje vedeli, poskušali pomagati rešiti oz. vam kako drugače pomagati. V šoli smo pri iskanju načinov, kako pomagati družinam, ki imajo težave s tehnično opremo, ves čas aktivni.

Zavedamo se, da pouk na daljavo tudi od staršev zahteva veliko dela in za to podporo smo vam hvaležni.

Z naslednjih tednom bomo vzpostavili enoten način pouka, ki bo učiteljem in učencem omogočil, da bodo lahko več v medsebojnem stiku. Na ta način bomo razbremenili tudi vas starše. Poleg tega bodo učitelji učencem lahko dali povratno informacijo o opravljenem delu, učenci pa jih bodo povprašali, če česa ne razumejo.

S ponedeljkom, 30. 3. 2020, bomo torej vzpostavili spletno učilnico XOOLTIME v eAsistent-u, ki jo že uporablja mnogo slovenskih šol. Uporabljali jo bodo učenci od 6. do 9. razreda. Učitelji bodo v njo nalagali gradivo in navodila za pouk na daljavo ter spremljali delo učencev. V primeru začetnih tehničnih težav se obračajte na svoje razrednike.

V spletno učilnico bodo učenci vstopali preko spletne strani eAsistenta. Samo prvič boste starši vpisali GDPR kodo. Dostop do plačljivega eAsistenta za to ni potreben. V eAsistentu za starše najdete Podatke za prijavo otroka, kjer otroku nastavite geslo. Uporabniško ime in geslo predate svojemu otroku. Potem bo lahko sam dostopal v eAsistent-a.

Tu je kratko video navodilo za vpis GDPR kode, ki jo boste po e-pošti prejeli od razrednika v petek, 27. 3. 2020. Navodilo (postopek) za vpis varnostne kode bo navedeno tudi na obrazcu, ki ga boste prejeli od razrednika. 

Ker je v času pouka na daljavo omrežje zelo obremenjeno, vas prosimo za potrpežljivost in vztrajnost. Učitelji bodo razumeli, če vaši otroci ne bodo uspeli vsega pravočasno opraviti.

Vse dobro vsem.                                                                             

Vodstvo šole