Športni dosežki

UČENCI OŠ FRANA ALBREHTA PONOVNO OBČINSKI PRVAKI V ODBOJKI

Na občinskem prvenstvu starejših fantov v odbojki so naši fantje prepričljivo premagali vse ekipe sosednjih šol in se tako uvrstili na področno tekmovanje. Najboljši igralec prvenstva je postal Miha Okorn. Ključne točke v končnici finala pa je prispeval Enej Sladič v zavzetem sodelovanju z vso ekipo.

Nejc Okorn,  7 .c, Marcel Kotnik, 8. a, Enej Sladič, 9. b, Nik Mujanović  – sodnik,  Miha Okorn, 9. b,

Žan Rozoničnik, 9. a, Urban Pate, 6. c, Domen Bičanič, 7. b, Aljoša Kordič Zamljen, 5. a

Tudi dekleta so se zelo srčno borila  v prijetnem prijateljskem vzdušju., Žal so bile nasprotnice premočne in tako so naša dekleta zaključila tekmovanje na občinskem nivoju.

Julija Blažič, 8. b, navijačica, Kim Osenar, 8. c, Kaja Berk Skok, 9. a, Nika Zemljič, 9. a, Nika Kordič Zamljen, 9. c, Vita Kotnik, 7. b, Tajda Adrović, 7. a, Lucija Jelenc, 6. b, Urša Manja Erman, 8. a, Ema Cvek, 7. c 

19. 12. 2019

OBČINSKO TEKMOVANJE V MALEM NOGOMETU ZA STAREJŠE DEČKE

V petek, 6. 12. 2019, in v ponedeljek, 9. 12. 2019, se je v športni dvorani Kamnik odvijalo občinsko prvenstvo v malem nogometu za starejše dečke. Naši ekipi je za uvrstitev na področno tekmovanje zmanjkalo športne sreče, saj so kljub zelo dobri igri na koncu zasedli 3. mesto.

V ekipi so bili: Stefan Milojević, Žan Pavlič, Jan Boltar, Nejc Kosirnik, Jaka Obradović, Luka Okorn, Val Maj Majcen, Jaka Rudolf Vučkovič.

13. 12. 2019

JASNA PLAHUTA NA EVROPSKEM PROMETNO KOLESARSKEM TEKMOVANJU V ŠVICI

Jasna Plahuta, učenka 7. a OŠ Frana Albrehta, se je udeležila 34. FIA evropskega prometno izobraževalnega tekmovanja mladih kolesarjev v Švici.

Namen tekmovanja je okrepiti prometno izobraževanje v vseh državah in s tem prispevati k zmanjšanju tveganju nesreč, v katerih so udeleženi otroci kot kolesarji. Tekmovanje spodbujajo avtomobilski in turistični klubi v sodelovanju s šolami in tako se izboljšajo dejavnosti izobraževanja v prometu.  Tekmovanje ima 34-letno tradicijo in v njem sedaj sodeluje že več kot milijon evropskih otrok. Na sklepno tekmovanje redno prihajajo otroci iz 22. evropskih držav.

V mesecu maju je na Vranskem potekalo slovensko tekmovanje »Najboljši mladi kolesar AMZS«, kjer si je Jasna z zmago med deklicami priborila mesto v štiričlanski slovenski ekipi (ekipo sestavljata dva fanta in dve dekleti, stari od 10 do 12 let). Za to, da so se  tega tekmovanja udeležili naši učenci, gre velika zahvala tudi organizatorjem občinskega tekmovanja »Kaj veš o prometu« pod okriljem SPVCP občine Kamnik ter številnim starejšim občanom, ki prostovoljno sodelujejo in skrbijo za varnost na mestnih cestah, tako na tekmovanju kot na šolskih poteh v šolo. Odločilni pobudniki pa so predvsem prostovoljni kamniški člani AMZS, ki so poskrbeli za vso organizacijo in spremstvo otrok na to tekmovanje.

Slovenski izbrani tekmovalci so imeli ob koncu počitnic enotedenske priprave v Šmarjeških toplicah, nato pa so se septembra z letalom odpeljali na tekmovanje v Ženevo. Samo tekmovanje traja en dan, v katerem morajo otroci opraviti različne teoretične in praktične vaje. Tako so se preizkusili v praktični vožnji s kolesom po spretnostnem in prometnemu poligonu, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestno prometnih predpisov in izdelali umetniški izdelek na temo kolesarjenja. Najboljša ekipa za uspešno opravljene izzive osvoji pokal. Tekmovalci pa niso razvrščeni posamezno.

Jasna je takole zapisala svoje dogodivščine:

12. 9. 2019 se je ekipa, ki je zastopala Slovenijo na Etec – evropskem prometno izobraževalnem tekmovanju v Ženevi, odpravila v Švico. V Švici smo bili od 12. do 15. septembra. Ekipo smo sestavljali:

Jasna Plahuta, Tinka Žakelj, Teo Križovnik in Blaž Cerar. Naša mentorja sta bila Brane Vršnik in Jože Drab.

Tekmovanje je bilo v petek 13. septembra. Potekalo je v  dveh delih. V prvem delu smo morali pokazati znanje v poznavanju cestno prometnih predpisov, v drugem delu pa smo imeli spretnostno vožnjo s kolesom – poligon.

Udeležilo se ga  je 22 ekip. Naša ekipa je dosegla 15. mesto.

Med bivanjem v Švici smo si ogledali mesto Ženeva, ki leži ob Ženevskem jezeru. Po njem smo pluli z ladjico. V soboto smo si ogledali čokoladnico – Maison Cailler in grad – Castle of Chillon. V nedeljo smo se z letalom vrnili nazaj domov. 

Oglejte si še foto utrinke iz instagrama AMZS in iz spletne strani FIA, kjer je tudi predstavitveni film: https://youtu.be/svPjz8WW8ZM

Zapisal in zbral Simeon Klokočovnik (mentor za promet,  ponosen na svoje učence ? )

NAŠA EKIPA ČETRTA V DRŽAVI V ODBOJKI NA MIVKI

V sredo, 16. oktobra 2019, je v Mariboru potekal finale državnega prvenstva v odbojki na mivki. Naši fantje so se tja uvrstili z doseženim prvim mestom na polfinalnem tekmovanju. V visoki konkurenci ekip iz vse države pa so naši fantje v sestavi Miha Okorn, Enej Sladić, Marcel Kotnik in Nejc Okorn tokrat dosegli 4. mesto. Mesta na stopničkah so si priborili učenci iz OŠ Braslovče (1. mesto), OŠ Brezovica (2. mesto) in OŠ Kanal (3. mesto). Čestitamo vsem, predvsem pa našim fantom za borbenost do konca. 4. mesto v državi je velik uspeh. Bravo še enkrat ekipi in mentorici Tamari Bračič!

17. 10. 2019

DRŽAVNO TEKMOVANJE V PLAVANJU IN KOLESARJENJU

Marko Gabrijel Končar in Maruša Tereza Šerkezi sta zastopala OŠ Frana Albrehta Kamnik na državnem šolskem tekmovanju v plavanju in v kolesarjenju.

Marko Gabrijel Končar, 7. c., je na državnem tekmovanju v plavanju za osnovnošolce med kategoriziranimi plavalci dosegel 15 mesto. Čestitamo! Rezultat je odličen predvsem zaradi izredno močne konkurence v plavanju.

Maruša Tereza Šerkezi, prav tako 7. c, pa si je na šolskem državnem prvenstvu v vožnji na čas med učenkami letnikov 2007–2008 privozila odlično 2. mesto. Maruša Tereza je sicer odlična tekmovalka v disciplini XC gorskega kolesarjenja, tako da tako odmeven rezultat ni naključje.

Maruša Tereza Šerkezi, 2. mesto na šolskem državnem kolesarskem prvenstvu

17. 10. 2019

DRŽAVNO POLFINALNO  TEKMOVANJE V ODBOJKI NA MIVKI 2019/20

Na polfinalnem državnem tekmovanju v odbojki na mivki so si fantje OŠ Frana Albrehta s prepričljivo zmago priborili nastop na državnem finalnem tekmovanju. Igrali so v postavi: Miha Okorn, 9. b, Enej Sladič, 9. b, in Marcel Kotnik, 8. a.

Končni vrstni red:

  1. Mesto: OŠ Frana Albrehta
  2. Mesto: OŠ Franceta Bevka
  3. Mesto: OŠ Marije Vere
  4. Mesto: OŠ Maksa Pečarja

Miha Okorn, 9. b, Enej Sladič, 9. b, Nejc Okorn, 7. c, Marcel Kotnik, 8. a

4. 10. 2019

Deli povezavo: