Izbrana dela natečaja LAS – mladinski likovni natečaj Svoj? Nesvoj? Zasvojen?

Lokalna akcijska skupina (LAS) Občine Kamnik je z namenom večje vključenosti mladih in večanja vidnosti problematike zasvojenosti povabila mlade v občini Kamnik k sodelovanju na likovnem natečaju na temo zasvojenosti.

Komisija je izbrala štiri dela, ki bodo objavljena na plakatih mestih Amicus. Dela bodo tako vidna soobčanom in opozarjala na probleme zasvojenosti. Kdo ve, morda se bodo ravno dela kamniške mladine dotaknila mimoidočega in mu bodo v pomoč pri premagovanju zasvojenosti. 

Med izbranimi je tudi delo učenke naše šole, Zoje Spruk Novak, 8. a (mentorici: mag. Anamarija Erčulj in Tina Plahutnik).  

Komisija v sestavi Rok Kosec (Mladinski center Kotlovnica Kamnik), Ivan Mitrevski (ilustrator in stripovski avtor) in Katja Vegel (Občina Kamnik) je mnenja, da je Zoja »poslala fino oblikovan plakat, ki nas opozarja na posledice pitja alkohola. Pijačo, steklenico in kozarce je narisala tako lepo in privlačno, da spominjajo na oglase za alkoholne pijače. A za razliko o privlačnih oglasov Zoja pokaže tudi temno plat pitja alkoholnih napitkov.« 

Učenki za uspeh iskreno čestitamo.